Presentació

HOLA

BIENVENID@ AL CSMV

En nom de l’Equip Directiu tinc el plaer de donar-vos la més cordial benvinguda a la pàgina web del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, un centre amb més de 130 anys d’existència i una àmplia tradició en la formació musical superior.

Des de la seua creació -amb els auspicis de la Societat Econòmica d’Amics del País l’any 1879- el Conservatori de Música de València ha sigut un dels centres degans, suposant un model d’ensenyament de les arts escèniques a Espanya i autèntic referent en la formació artística i musical espanyola. Així, són nombroses les personalitats de la música que al llarg de la història es van formar en el nostre centre o van ser professors d’aquest, i són també incomptables els antics alumnes que nodreixen orquestres i bandes professionals, tant a nivell nacional com internacional -divulgant el nom del conservatori per les millors sales de concert del món- o són docents d’innombrables conservatoris de tota Espanya.

La nostra oferta educativa –que respon a les exigències de l’Espai Europeu d’Educació Superior, integrat en l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV)- us ofereix la possibilitat de cursar estudis superiors de música de totes les especialitats instrumentals, vocals i teòriques, amb les diferents opcions de: Interpretació, Investigació, Creació, Sonología, Pedagogia i Jazz. També es contempla l’opció de cursar estudis de postgrau en el Màster d’Ensenyaments Artístics en Interpretació Musical i Investigació Performativa i el Màster d’Ensenyaments Artístics en Interpretació Operística.

El nostre centre consta de dos edificis: L’edifici pedagògic amb biblioteca, fonoteca i videoteca, aules i cabines d’estudi, aula de composició electroacústica i estudi d’enregistrament amb tecnologia d’alta gamma. L’Auditori amb un aforament de 474 localitats, compta amb un fossat d’orquestra llevadís que possibilita la representació de música escènica.

El model de conservatori al qual aspirem és el d’un centre obert a la societat en el seu conjunt, com a autèntic servei públic. Un centre que promoga una activitat docent, artística i d’investigació, capaç d’aconseguir els nivells d’excel·lència formativa a la qual aspirem, obert a les noves avantguardes internacionals de l’art i a la cerca de recursos interpretatius per a les noves creacions, però sense abandonar les tradicions autòctones.

Us done les gràcies per visitar la nostra pàgina web i us convide que navegueu per ella perquè ens conegueu. Us esperem, aquest és el vostre centre.

Mª Dolores Tomás Calatayud, directora